Peskov zaprepastio mnoge: "Vagner" danas više ne postoji

Bi-Bi-Si je ranije citirao jučerašnju izjavu britanskog ministra unutrašnjih poslova Suelu Brejvmen da Vlada Velike Britanije namjerava da uvrsti "Vagner" na listu terorističkih organizacija.

06.09.2023. 15:31
  • Podijeli:
vagner prigožin Prigozhin Press Service via AP Tanjug-649aa5fa43960.webp Foto: Prigozhin Press Service via AP/Tanjug

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želio da komentariše plan Velike Britanije da privatnu vojnu kompaniju "Vagner" proglasi terorističkom organizacijom i podsjetio da danas ta kompanija ne postoji.

"Nema tu šta da se komentariše. Jedino što mogu je da podsjetim da takva grupa de jure ne postoji", rekao je Peskov novinarima.

Bi-Bi-Si je ranije citirao jučerašnju izjavu britanskog ministra unutrašnjih poslova Suelu Brejvmen da Vlada Velike Britanije namjerava da uvrsti "Vagner" na listu terorističkih organizacija.

Prema njenim riječima, "oni su teroristi i nalog za zabranu to pojašnjava u britanskom Zakonu".

Brejvmenova je istakla da su aktivnosti "Vagnera" u Ukrajini i Africi "prijetnja globalnoj bezbjednosti".

Zakon će uskoro biti predstavljen Parlamentu Velike Britanije. Ukoliko se "Vagner" proglasi terorističkom organizacijom, svi njegovi članovi smatraće se prognanicima na britanskoj teritoriji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()