Papa Franja ima upalu pluća

Vatikan je juče saopštio da je papa Franja imao tomografriju u bolnici Đemelli u Rimu

26.11.2023. 14:11
  • Podijeli:
Tan2023-07-2310031711_1 papa franja AP PhotoAndrew Medichini-64c37cd9d840b.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Papa Franja ima upalu pluća i danas se nije pojavio na Trgu Svetog Petra, već je ovonedjeljnu poruku vjernicima pročitao njegov zamjenik.

Papa, koji je kašljao i imao zavijenu ruku, za to vrijeme bio je u kapeli svoje rezidencije a njegovo obraćanje vjernicima prenošeno je na Trgu Sv. Petra preko velikog video-bima.

"Danas ne mogu da gledam sa prozora jer imam ovaj problem sa zapaljenjem pluća, a refleksije će pročitati Monsinjor Braida, koji ih dobro poznaje jer ih ionako on piše", poručio je papa Franja, koji se zahvalio okupljenim na prisustvu prenijela je Ansa.

Vatikan je juče saopštio da je papa Franja imao tomografriju u bolnici Đemelli u Rimu nakon što je dobio simptome slične gripu.

U saopštenju se navodi da je test dao negativne rezultate, isključujući rizik od plućnih komplikacija, prenosi Tanjug.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()