Ovo je zadnji snimak Prigožina prije smrti? “Za one koji se pitaju jesam li živ”

S obzirom na to da govori o vikendu, snimak bi se trebala odnositi na 19. ili 20. augusta

31.08.2023. 21:21
  • Podijeli:
prigožin reuters-64f05f6b2dc01.webp Foto: Reuters

Novoobjavljeni videosnimak vođe grupe Wagner navodno prikazuje Jevgenija Prigožina u Africi samo nekoliko dana prije nego što je, kako tvrdi Moskva, poginuo u padu aviona u Rusiji.

“Za one koji raspravljaju o tome jesam li živ ili nisam, i kako sam – sada je vikend, druga polovina augusta 2023., ja sam u Africi”, govori Prigožin u kratkom videu koji je objavio kanal na Telegramu povezan s grupom Wagner.

“Za one koji, dakle, raspravljaju kako me izbrisati ili o mom privatnom životu, koliko zarađujem ili bilo što drugo – sve je u redu”, dodao je odmahujući rukom. Reuters nije uspio provjeriti mjesto ili datum snimanja videosnimke.

Kako navodi Index, Prigožin se u snimku nalazi u vozilu koje je u pokretu te nosi maskirnu odjeću, šešir i sat na desnoj ruci koji odgovaraju njegovom izgledu na snimci objavljenoj 21. augusta, koja je također navodno snimljena u Africi.

S obzirom na to da govori o vikendu, snimak bi se trebala odnositi na 19. ili 20. augusta, što je samo tri ili četiri dana prije nego što je 23. augusta, prema tvrdnjama Moskve, poginuo u avionskoj nesreći sjeverno od glavnog grada Rusije.

Treba podsjetiti i da je ruski predsjednik Vladimir Putin, protiv kojeg je Prigožin u julu pokrenuo kratkotrajnu oružanu pobunu, u svojoj prvoj reakciji na avionsku nesreću rekao da je šef Wagnera dan prije nesreće stigao iz Afrike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()