Orban: Završila se hegemonija Zapada, sada se formira novi svjetski poredak

Orban je ukazao na pokušaje raskola u svijetu na geopolitičke blokove i da se pritom veliki pritisak vrši na zemlje, kao što je Mađarska, koje štite suverenitet

05.03.2024. 15:14
  • Podijeli:
Tan2023-12-1416472320_3 viktor orban AP PhotoVirginia Mayo-657c3140935a6.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je hegemonija Zapada došla do kraja i da se sada formira novi svjetski poredak.

"Hegemonija Zapada se završila, danas to niko ne osporava i to je potvrđeno i podacima. Formira se novi sjvetski poredak i situaciju je neophodno stalno ocjenjivati i analizirati", rekao je Orban na sastanku sa mađarskim ambasadorima.

Orban je ukazao na pokušaje raskola u svijetu na geopolitičke blokove i da se pritom veliki pritisak vrši na zemlje, kao što je Mađarska, koje štite suverenitet, prenosi agenciji MTI.

"Prilikom članstva u bloku je veoma ograničen prostor za manevre, zato je Mađarska i zainteresovana za članstvo u EU i NATO i dijeljenje na blokove nije u njenom interesu. Zato ćemo jačati naš savez sa drugim zemljama koje štite suverenitet", naveo je Orban.

Mađarski premijer je nedavno izjavio da Budimpešta želi da poveća saradnju sa Moskvom u sferama koje nisu pod sankcijama.

On je ukazao da će se nakon konflikta u Ukrajini nastaviti ekonomski život, a rusko tržište je važno za Mađarsku. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()