Orban čestitao Putinu na izbornoj pobjedi

Izbori u Rusiji su na zapadu naširoko osuđeni kao nedemokratski

21.03.2024. 19:37
  • Podijeli:
viktor orban, vladimir putin - 18 sept 2018 - profimedia-65de4ac2a4b57.webp Foto: Profimedia

Mađarski premijer Viktor Orban odmetnuo se od svojih europskih kolega i čestitao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na "reizboru".

“Nakon zvaničnih izbornih rezultata, premijer Viktor Orban čestitao je Vladimiru Putinu reizbor, ističući da saradnja Mađarske i Rusije, zasnovana na međusobnom poštovanju, omogućava važne razgovore čak iu izazovnim geopolitičkim kontekstima”, napisao je mađarski portparol na društvenim mrežama, prenosi Guardian.

“Orban je potvrdio Mađarsku opredijeljenost miru i spremnost da intenzivira saradnju u sektorima koji nisu ograničeni međunarodnim pravom, naglašavajući važnost dijaloga u podsticanju miroljubivih odnosa”, dodao je.

Izbori u Rusiji su na zapadu naširoko osuđeni kao nedemokratski.

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove, Josep Borrell, izdao je saopćenje u ime bloka naglašavajući da su se izbori “održali u vrlo ograničenom okruženju” i da EU “ponavlja da ne priznaje i nikada neće priznati održavanje ovih takozvanih ‘izbora’ na teritoriji Ukrajine ili njihov rezultat.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()