Opet "po džepu": Tramp ponovo kažnjen

Tužioci su optužili bivšeg predsjednika da je više puta prekršio naredbu da ne komentariše svjedoke, tražeći od sudije da ga kazni sa 1.000 dolara po izrečenom komentaru, prenio je Gardijan.

30.04.2024. 20:16
  • Podijeli:
tramp suđenje Jefferson SiegelThe New York Times via AP, Pool tanjug-661e212098600.webp Foto: Jefferson SiegelThe New York Times via AP, Pool Tanjug

Sudija Huan Merčan izjavio je da je bivši predsjednik SAD Donald Tramp kažnjen sa 9.000 dolara zbog kršenja zabrane komentarisanja svjedoka.

Tužioci su optužili bivšeg predsjednika da je više puta prekršio naredbu da ne komentariše svjedoke, tražeći od sudije da ga kazni sa 1.000 dolara po izrečenom komentaru, prenio je Gardijan.

Prema sudskom nalogu, Tramp ne može da daje, niti upućuje druge da daju, javne izjave o svjedocima u vezi sa njihovom ulogom u istrazi i na suđenju, tužiocima osim okružnom tužiocu Menhetna Alvinu Bregu i članovima sudskog osoblja ili okružnog advokatskog osoblja.

Tramp je slobodan da kritikuje Merčana, mada mu to verovatno neće pomoći da dobije naklonost sudije, koji će odlučiti o njegovoj kazni ako ga porota proglasi krivim.

Prije suđenja, Merčan je proširio zabranu komentarisanja da bi “pokrio” svoju i Bregovu porodicu nakon što je Tramp objavio post o njegovoj kćerki, koja je radila za kompaniju koja je pomagala demokratskim kandidatima u digitalnim kampanjama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()