Ogromne poplave pogodile Nizozemsku, uvedeno stanje pripravnosti

Kritičan nivo vodostaja

26.12.2023. 19:33
  • Podijeli:
nizozemska poplave anadolija-658b10079b306.webp Foto: Anadolija

Obilne kiše uzrokovale su da vodostaji kanala i rijeka u Nizozemskoj dostignu kritične nivoe, a mnogi poslovni objekti i ulice su već poplavljeni, javlja Anadolu.

Nizozemski premijer Mark Rutte saopćio je na društvenoj mreži X da su obilne kiše izazvale velike probleme u više gradova.

“Pomno pratimo situaciju i preduzimamo mjere opreza gdje je to potrebno. Želim snagu svima koji se suočavaju sa neprijatnim posljedicama obilnih kiša“, naveo je Rutte.

Rutte je naveo da i pored božićnih praznika, nadležne institucije rade na preduzimanju potrebnih mjera.

Javni servis NOS javlja da su poplavljeni mnogi poslovni objekti u južnim dijelovima Nizozemske, a da su u lokalnim zajednicama poduzete mjere zaštite istorijskih objekata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()