Ogromna kiša pogodila Dubai, otkazano stotine letova

Najviše je pogođen međunarodni aerodrom u ovom gradu, koji je inače drugi najprometniji aerodrom na svijetu

02.05.2024. 20:40
  • Podijeli:
dubai reuters-662239efaf953.webp Foto: Reuters

Baš kao i prije nekoliko danas i dana je Dubai zahvatila kiša praćena velikim nevremenom što je stanovnicima napravilo mnoštvo problema.

Najviše je pogođen međunarodni aerodrom u ovom gradu, koji je inače drugi najprometniji aerodrom na svijetu.

Brojni letovi su otkazani, a studenti i radnici su pozvani da ostanu kući. Škole i veliki broj kompanija su zatvorile svoja vrata.

Ova oluja dolazi samo dvije sedmice nakon što je rekordna količina padavina dovela do velikih poplava u UAE-u i Omanu.

U obje zemlje su ukupno 23 osobe izgubile život, a među njima je bilo i 10 djece iz Omana. Oni su se nalazili u školskom autobusu kojeg je odnijela poplava.

Padavine nisu bile tako obilne kao prije dvije sedmice, ali Dubai je doživio 20 milimetara kiše u 12 sati, dvostruko više nego što se obično zabilježi tokom mjeseci aprila i maja zajedno.

Komšijski Abu Dhabi je imao 34 mm u roku od 24 sata, više od četiri puta više nego što obično bi vidio tokom aprila i maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()