Oglasilo se Ministarstvo odbrane Ukrajine o smrti novinara iz BiH

Poginuo je u utorak izvještavajući sa istoka Ukrajine

10.05.2023. 11:01
  • Podijeli:
Arman Soldin_foto_TW-645a9bdaa7126.webp Foto: Twitter/AFP

Novinar francuske agencije AFP Arman Soldin, koji je rođen u Sarajevu, poginuo je u utorak izvještavajući sa istoka Ukrajine.

Nakon pogibije novinara AFP-a oglasilo se i Ministarstvo odbrane Ukrajine.

"Arman Soldin, novinar AFP-a, ubijen je u ruskom raketnom napadu na Časiv Jar, regija Donjetsk. Njegovoj porodici i saradnicima izražavamo našu iskrenu sućut. Posvetio je svoj život informisanju svijeta o istini. Njegovo naslijeđe, kao i njegova stvar, živjet će", poručili su iz Ministarstva odbrane Ukrajine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()