Novi napad dronovima na rafineriju u Rusiji, ima mrtvih

Napadi bespilotnim letjelicama na rafinerije i energetske objekte povećali su se ove sedmice u Rusiji

17.03.2024. 13:49
  • Podijeli:
Rusija_rafinerija_pozar_foto_X-65f6b4240d984.webp Foto: X/@aborealis940

Novi napad ukrajinskim dronom izazvao je požar u rafineriji Slavjansk u južnoj Rusiji i smrt jedne osobe, priopćile su jutros regionalne vlasti u Krasnodaru.

Napadi bespilotnim letjelicama na rafinerije i energetske objekte povećali su se ove sedmice u Rusiji, gdje se danas održava posljednji dan predsjedničkih izbora koji bi trebali dovesti do očekivanog reizbora Vladimira Putina.

“Požar na području rafinerije nafte u Slavjansku potpuno je ugašen. Jedna osoba umrla je tijekom napada, a vjerojatni uzrok je srčani udar”, izvjestile su mjesne vlasti u obližnjem Krasnodaru.

Više napada dronova na rafinerije

Jučer je nakon napada dronovima zapaljena rafinerija u Samari, oko tisuću km od ukrajinske granice. Rafinerija nafte također je bila na meti dronova u srijedu u Rjazanu, oko 200 km jugoistočno od Moskve.

U utorak su dronovi gađali rafineriju u regiji Nižnji Novgorod, 800 km od granice s Ukrajinom. “Nekoliko dronova oboreno je danas ujutro iznad Moskve”, kazao je gradonačelnik Sergej Sobjanjin.

U petak je Vladimir Putin obećao da ukrajinski napadi na ruski teritorij neće proći “nekažnjeno”.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()