Nove čudne smrti u Rusiji: General Sviridov prozvao Putina pa sa suprugom pronađen mrtav, a onda su im nestala tijela…

Istražitelji nisu uspjeli utvrditi kako su umrli Sviridov i njegova supruga Tatjana

18.11.2023. 15:40
  • Podijeli:
putin Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Tanjug-6537ade13b4c7.webp Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Još jedna sumnjiva smrt u Rusiji!

Odlikovani general pukovnik Vladimir Sviridov (68) i njegova supruga Tatjana (72) pronađeni su mrtvi nedugo nakon što je visoki časnik ruske vojske kritizirao Vladimira Putina zbog njegove, kako je kazao, “trećerazredne” vojske. Bivši zapovjednik ruske protuzračne obrane jednom je kritizirao Putina zbog toga što su ruske zračne snage danas – “trećeg ranga”.

Istražitelji nisu uspjeli utvrditi kako su umrli Sviridov i njegova supruga Tatjana. No, tu nije kraj bizarnostima u ovoj priči: nakon što je bračni par pronađen mrtav u njihovoj kući u selu Adžijevski u Stavropoljskoj regiji, tijela su nestala, otkriva The Sun.

Javno je osudio činjenicu da visoki časnici napuštaju oružane snage zbog loših plaća i uvjeta.

Vlasti nisu mogle utvrditi uzrok njihove iznenadne smrti, izvijestili su lokalni mediji.

“Radnici plinske službe već su izvršili mjerenja i nije otkriveno prekoračenje dopuštene koncentracije štetnih tvari”, stoji u izvješću o njihovoj bizarnoj smrti.

General Sviridov svojedobno je zapovijedao 6. armijom ruskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 2005. do 2009. godine. Odlikovan je Ordenom Crvene zvijezde i nizom odlikovanja. Napustio je svoju ulogu zapovjednika u dobi od 54 godine nakon niza oštrih komentara o ruskim oružanim snagama.

U jednom je intervjuu upozorio: “Pilot mora imati oko 100 sati naleta godišnje za punu borbenu spremnost. Međutim, to još nije slučaj. Prosječno vrijeme leta u vojsci trenutno je 25-30 sati.”

U drugom se nastupu požalio: “Prisiljeni smo imenovati nepotpuno obučene časnike jer nema boljih. Iz istog razloga šaljemo na vojne akademije pilote trećeg ranga. Ovo se nije događalo u prošlosti!”

Ljutio se zbog toga kako su niske plaće i loš smještaj prisiljavali iskusne časnike da napuste vojsku.

“Svaki drugi naš službenik, nažalost, nema smještaj”, rekao je. “Do 10 posto mladih časnika čini sve što je u njihovoj moći da ode u prijevremenu mirovinu.”

Zatražio je od Putina “stvaranje normalnih životnih uvjeta za mlade časnike, kao i za sve vojnike, kako bi mogli ispravno obavljati svoje službene dužnosti”, prenosi The Sun.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca umro jedan od najviših rukovoditelja druge najveće ruske naftne kompanije, što je posljednja u nizu visokoprofilnih smrti ruskih naftnih tajkuna. Vladimir Nekrasov (66), predsjednik upravnog odbora Lukoila, navodno je “iznenada” preminuo u svom domu u Moskvi.

Prethodno je tajkun Ravil Maganova (67) pao s prozora elitne moskovske bolnice. Milijarder Alexander Subbotin (43), također povezan s energetskim divom Lukoilom u kojem je bio top menadžer, pronađen je mrtav u svibnju nakon što je “primio savjet od šamana”.  U kolovozu je naglo umro i Genadij Lopirev (69). On je umro u samo 24 sata od dijagnoze teške bolesti…
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()