Nova italijanska premijerka mrzi Titu, svojata Istru i Dalmaciju

Najdesnija Vlada od Drugog svjetskog rata

26.09.2022. 11:43
  • Podijeli:
meloni_italija _reuters-1664185224340.webp Foto: Reuters

Najdesnija vlada još od vremena Drugog svjetskog rata i Benita Mussolinija vodit će Italiju.

Prema privremenim rezultatima Giorgia Meloni bi trebala biti nova premijerka Italije, a radi se o ženi koja je u prošlosti hvalila Mussolinija i govorila da se Dalmacija i Istra trebaju vratiti Italiji.

"Benito Mussolini bio dobar političar jer sve što je radio, radio je za Italiju", rekla je jednom prilikom.

Ranije ove godine objavila je status o Titu. U objavi iz februara je pisala da je apsurdno da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana.

"Braća Italije već su odavno predstavila prijedlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti.

Žrtve fojbi i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Italijanske Republike maršalu Titu", napisala je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()