Njemački Bundestag usvojio zakon o bržoj deportaciji stranaca

Prema njenim riječima, to je preduslov da migracija bude prihvaćena u društvu u cjelini i da integracija funkcioniše

18.01.2024. 22:18
  • Podijeli:
bundestag-michael-kappeler-dpa.jpg

Nemački Bundestag usvojio je zakon koji predviđa niz proceduralnih pojednostavljenja i pooštrenih pravila kako bi se olakšalo deportovanje stranaca koji su u obavezi da napuste zemlju.

„Svako ko nema pravo da ostane u Njemačkoj mora da napusti Njemačku“, istakla je njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, prenio je „Velt“.

Prema njenim riječima, to je preduslov da migracija bude prihvaćena u društvu u cjelini i da integracija funkcioniše.

U prošlosti, deportacije su u više navrata bile neuspješne jer su se pogođeni skrivali i nisu mogli da budu pronađeni.

Pored toga, ubuduće će predstavnicima vlasti biti dozvoljeno da uđu u prostorije u zajedničkom smještaju, a ne samo u sobu osobe koja se deportuje.

Predlog zakona je nakratko skinut sa dnevnog reda Bundestaga u poslednjoj nedelji zasedanja pred Božić jer su Zeleni pozvali na njegovo poboljšanje.

Na njihovo insistiranje, pogođenim strancima sada treba obezbijediti advokata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()