Netanyahu: Ako bude potrebno sami ćemo nastaviti borbu, i tokom Holokausta niko nam nije želio pomoći

Dok traje pritisak da se prekine bombardovanje Gaze

05.05.2024. 23:15
  • Podijeli:
benjamin netanyahu reuters-65215af691317.webp Foto: Reuters

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da Izrael neće zaustaviti borbe u Pojasu Gaze dok ne porazi Hamas bez obzira na to koliki je postojeći pritisak u smjeru zaustavljanja rata.

Odgovarajući na izvještaje da bi Međunarodni krivični sud u Hagu mogao izdati naloge za hapšenje nekih od najviših izraelskih zvaničnika, uključujući njega, Netanyahu kaže da takvi postupci "podrivaju najosnovnije pravo" Izraelaca da se brane i stavljaju "ozbiljnu mrlju na puki koncept međunarodne pravde."

"Odavde u Jerusalemu šaljem vrlo jasnu poruku: nećete nam okovati ruke, a čak i ako Izrael bude morao sam, on će stajati sam i nastavit će se boriti protiv naših neprijatelja do pobjede", rekao je Netanyahu.

Dodao je da su Jevrejima tokom Holokausta nijedna nacija nije pritekla u pomoć.

"Danas se ponovo suočavamo s neprijateljima koji žele naše uništenje. Poručujem svjetskim liderima: nikakav pritisak neće spriječiti Izrael da se brani. Kao premijer, obećavam se ovdje danas iz Jerusalema na ovaj Dan sjećanja na Holokaust, ako Izrael bude primoran da stoji sam, Izrael će ostati sam. Porazit ćemo naše genocidne neprijatelje", kazao je Netanyahu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()