Nema "neću": Usvojena stroga mobilizacija u Ukrajini

Za usvajanje glasalo je 283 poslanika

11.04.2024. 12:04
  • Podijeli:
konstantinovka ukrajina reuters-64f87f4f7126f.webp Foto: Reuters

Parlament Ukrajine usvojio je zakon o strožoj mobilizaciji u zemlji, saopštio je ukrajinski poslanik Oleksij Gončarenko.

"To je to! Usvojen je novi zakon o mobilizaciji. Za usvajanje glasalo je 283 poslanika", napisao je Gončarenko na "Telegramu".

Prema novom zakonu, oni koji su sposobni za vojnu službu moraju da se pojave u kancelarijama za regrutaciju u roku od 60 dana nakon objavljivanja mobilizacije.

Građani od 18 do 60 godina moraće da nose dokumente o regrutaciji tokom perioda mobilizacije i da ih pokažu na zahtjev zaposlenih u policiji, graničnoj službi i kancelarijama za regrutaciju. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()