Ne zna se kada će i gdje biti sahranjen Jevgenij Prigožin

Oglasio se i Kremlj

28.08.2023. 19:10
  • Podijeli:
jevgenij prigozin twitter-64e450ef0dac8.webp Foto: Twitter

Nakon potvrde da je šef Wagner grupe Jevgenij Prigožin poginuo 23. avgusta poginuo u padu aviona u regionu Tvera, nema informacija o tome kada će i gdje će biti sahranjen.

"Kremlj još nema informacije o datumu kao i načinu sahrane šefa Vagnera, Prigožina", rekao je portparol Dmitrij Peskov.

Podsjetimo, Istražni komitet Ruske Federacije saopćio je jučer da je identificirano svih deset žrtava iz aviona, koji se prošle sedmice srušio nedaleko od Moskve.

"Nemam još nikakve informacije o sahrani, tako da ne mogu ništa da kažem. Sigurno, kada odluka bude donijeta, javnost će biti upoznata sa time. Takve odluke se uvijek donose sa članovima porodice, prvenstveno u skladu sa njihovim željama", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao i da je prerano da komentira da li će Putin prisustvovati sahrani.

"Za sada ne znamo kada, šta, kako, dakle, sada ne može biti odgovora na ovo pitanje", rekao je Peskov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()