Naredne sedmice glasanje: Da li pomoći Izraelu?

DŽonson je istakao da će predstavnik Republikanske stranke Ken Kalvert tokom dana predstaviti nacrt teksta za podršku Izraelu.

03.02.2024. 22:00
  • Podijeli:
izrael reuters (6)-65af80386379d.webp Foto: Reuters

Predstavnički dom američkog Kongresa glasaće naredne sedmice o nacrtu zakona za deblokadu 17,6 milijardi dolara pomoći za Izrael, saopštio je predsjednik Predstavničkog doma Majk DŽonson.

"Naredne sedmice, glasaćemo i usvojiti paket samo za Izrael", naveo je Džonson u pismu kongresmenima.

DŽonson je istakao da će predstavnik Republikanske stranke Ken Kalvert tokom dana predstaviti nacrt teksta za podršku Izraelu.

On je optužio članove Senata da nisu na vrijeme predstavili adekvatan nacrt zakona dok se, kako je naveo, Izrael bori u "užasnim okolnostima" protiv islamističke organizacije Hamas.

Džonsonova objava dolazi u vrijeme kada Senat i Bijela kuća pripremaju kompromisni nacrt teksta u kojem se traži povezivanje pomoći Izraelu sa finansiranjem granične bezbjednosti SAD i dalje pomoći Ukrajini. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()