Nakon iznenadne smrti muža: Prigožinova udovica promijenila je identitet

Iza bivšeg šefa "Wagnera" ostale su dvije kćeke i sin, ali nije poznato jesu li i oni promijenili prezime

19.09.2023. 10:42
  • Podijeli:
prigožin reuters-64f05f6b2dc01.webp Foto: Reuters

Udovica Jevgenija Prigožina, bivšeg vođe grupe Wagner koji je stradao u padu aviona proteklog mjeseca, službeno je promijenila prezime.

Sistem SPARK zabilježio je da se Ljubov Prigožina sada zove Ljubov Valentinovna Krjaževa, javlja ruski medij Fontanka. Informaciju o promjeni prezimena sistem je primio 15. septembra, iako nema podataka o tome kada je došlo do promjene prezimena.

Ruski mediji navode kako se radi o djevojačkom prezimenu Prigožinove udovice. Iza bivšeg šefa plaćenika ostale su dvije kćeke i sin, ali nije poznato jesu li i oni promijenili prezime.

Inače, Ljubov Prigožina je farmaceutkinja i ujedno vlasnica Agat LLC-a, podružnice Concord Management and Consulting LLC-a, firme koja je bila u vlasništvu bivšeg šefa Wagnera, podsje'a Jutarnji list..

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()