Najmanje 25 Palestinaca poginulo u izraelskom napadu na Rafah

Dok se nastavlju pregovori Hamasa i Izraela

29.04.2024. 17:24
  • Podijeli:
rafa, rafah, napad izraela - 3 mart 2024 - profimedia-65e43f1593043.webp Foto: Profimedia

Najmanje 25 Palestinaca poginulo je u izraelskim zračnim napadima na tri kuće u gradu Rafahu na jugu Gaze, a mnogi drugi su ranjeni, rekli su bolničari u ponedjeljak dok su vođe Hamasa stigli u Kairo za novu rundu pregovora s egipatskim i katarskim posrednicima.

U gradu Gazi, na sjeveru Pojasa Gaze, izraelski borbeni avioni su pogodili dvije kuće, pri čemu je poginulo najmanje četvero i ranjeno nekoliko ljudi, rekli su zdravstveni dužnosnici. U napadu na drugu kuću poginula su dvojica braće, dodali su.

Napadi na Rafah, gdje se sklonilo više od milion ljudi tokom višemjesečnog izraelskog bombardiranja, dogodili su se nekoliko sati prije nego što će se u Egiptu održati pregovori s vođama Hamasa o mogućem primirju s Izraelom.

Izraelska vojska je rekla da provjerava izvještaje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()