Nagomilano smeće u Parizu opasno po zdravlje ljudi

Štrajk komunalnih radnika

13.03.2023. 21:43
  • Podijeli:
smeće_pariz_anadolija 1-640f11b381379.webp Foto: Anadolija

Ministar za javnu potrošnju Francuske Gabriel Attal izjavio je da smeće nagomilano u prijestonici Parizu zbog štrajka komunalnih radnika predstavlja ozbiljan problem za sigurnost i zdravlje ljudi.

Kako navodi francuski kanal "BFMTV", Attal je istakao da poštuje pravo na štrajk, dodajući da ipak smeće nagomilano u glavnom gradu Parizu predstavlja veliki problem.

Dodao je da je potrebno poduzeti mjere, napominjući da bi se mogla uvesti mjera "prinudnog vraćanja na posao".

Prema toj mjeri, zaposleni mogu biti primorani da se vrate na posao u slučaju "štrajka koji ozbiljno narušava pružanje javnih usluga".

Zaposlenici koji se tome usprotive mogu dobiti zatvorsku kaznu do šest mjeseci i novčanu kaznu od 10 hiljada eura.

Kako navode francuski mediji, u Parizu je dosad nagomilano oko 5.400 tona smeća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()