Na rasporedu razgovor sa Netanjahuom: Blinken sutra u Izraelu

Američki državni sekretar nalazi se na turneji po Bliskom istoku i to je sedmi put od 7. oktobra kada je počeo sukob između palestinske militantne organizacije Hamas i Izraela.

30.04.2024. 21:37
  • Podijeli:
blinken (2)-662f7c32a1861.webp Foto: Evelyn Hockstein/Pool Photo via

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da će sutra razgovarati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom o mjerama koje Izrael treba da preduzme za povećanje priliva humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

"Otići ću sutra u Izrael i sa izraelskom Vladom razgovarati o stvarima koje treba učiniti kako bi ljudi kojima je pomoć potrebna dobili sve što im je neophodno. To ću direktno reći premijeru Netanjahuu i drugim članovima izraelske administracije", naglasio je Blinken.

Američki državni sekretar nalazi se na turneji po Bliskom istoku i to je sedmi put od 7. oktobra kada je počeo sukob između palestinske militantne organizacije Hamas i Izraela.

Hamas je u napadu na jug Izraela ubio 1.200 ljudi, a oteto je 250 drugih. Izrael je potom pokrenuo napad na Gazu, gdje je prema podacima lokalnih vlasti, poginulo više od 34.000 Palestinaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()