Muškarac trpio nesnosne glavobolje, ljekari šokirani onim što su mu našli u nosu

Osoblje u bolnici prijateljstva u gradu Dong Hoi, u provinciji Quang Binh, izvršilo je CT skeniranje kako bi otkrili problem

01.12.2023. 06:30
  • Podijeli:
desperate-5011953-1920-glavobolja-depresija-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Nakon jakih glavobolja, pa čak i gubitka vida, neimenovani muškarac iz Vijetnama hitno je prevezen u hitnu pomoć.

Ljekari su pitali 35-godišnjaka da li ima bilo kakve naznake o tome šta bi moglo uzrokovati njegove simptome - ali je bio u nedoumici.

Osoblje u bolnici prijateljstva u gradu Dong Hoi, u provinciji Quang Binh, izvršilo je CT skeniranje kako bi otkrili problem.

A rezultati su bili bizarni, prenosi Vietnam.vn.

Nisu otkrili samo da pati od tenzijskog pneumocefalusa – neobičnog, ali po život opasnog neurohirurškog hitnog stanja, obično uzrokovanog traumom glave.

Našli su i slomljene štapiće za jelo koji su mu prodirali u lobanju iz nosa kada je pregledan 24. novembra. On je tada bio povrijeđen i prevezen u bolnicu, ali štapići za jelo nisu pronađeni i nisu prijavljene nikakve abnormalnosti u nosu.

Pacijent je bio zbunjen kada su doktori naišli na njih, rekavši da se ne sjeća tačno šta se dogodilo u tuči, iako je rekao da misli da mu je nešto zabodeno u lice. Sada, on vjeruje da mu je drugi čovjek sigurno zabio štapiće u nos dok su se tukli. Ljekari su obavili operaciju i izvadili štapiće iz nosa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()