Musk prodao dionice Tesle za gotovo 4 milijarde dolara

Visok nivo inflacije

09.11.2022. 07:54
  • Podijeli:
Ilon Mask_Tviter_Elon Musk_Twitter_Foto Reuters-1666941767844.webp Foto: Reuters

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk prodao je dionice Tesle u vrijednosti od gotovo 4 milijarde dolara. Naime, 19,5 miliona dionica prodano je od petka do utorka, prema podnescima koje je objavila Komisija za vrijednosne papire SAD.

Muskov udio u Tesli trenutno iznosi 14 posto. Vrijednost Teslinih dionica ove je godine pala za gotovo polovinu, zajedno s mnogim drugim tzv. dionicama rasta koje se smatraju osjetljivima na oštriju globalnu ekonomiju, posebno visok nivo inflacije.

No, Teslina vrijednost također je odraz niza prodaja kojima je Musk financirao akviziciju Twittera od 44 milijarde dolara. To je navelo dioničare na mišljenje da će Tesla izaći iz fokusa svog izvršnog direktora, sada kada ima druge preokupacije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()