Medvedev: “Sve je više nitkova, niko se neće moći sakriti. Doći će do svjetske katastrofe”

"Slanje vaših trupa podrazumijevat će izravan ulazak njihovih zemalja u rat, na što ćemo morati odgovoriti. I, nažalost, ne na području Ukrajine", rekao je on

06.05.2024. 12:36
  • Podijeli:
medvedev-65fb1b7db9292.webp Foto: Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio Glavnom stožeru da se pripremi za vježbe uporabe nestrateškog nuklearnog oružja, na svom profilu na Telegramu oglasio se i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije i bivši predsjednik Dmitrij Medvedev.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Sve je više nitkova među zapadnom političkom elitom koji pozivaju na slanje svojih trupa u nepostojeću zemlju. To uključuje predstavnike američkog Kongresa, francuskog i britanskog vodstva te pojedine luđake iz baltičkih država i Poljske. Oni također pozivaju na aktivnu upotrebu svog raketnog oružja, kojim su opskrbljivali Banderine pristaše, diljem Rusije”, naveo je.

Potom je dodao:

“Na Zapadu postoji nekakva totalna degradacija vladajuće klase. Ova klasa stvarno ne želi logično povezivati ​​elementarne stvari. Slanje vaših trupa podrazumijevat će izravan ulazak njihovih zemalja u rat, na što ćemo morati odgovoriti. I, nažalost, ne na području Ukrajine.

U ovom slučaju nitko od njih neće se moći sakriti ni na Capitol Hillu, ni u Elizejskoj palači, ni u Downing Streetu 10. Doći će svjetske katastrofe. Kennedy i Hruščov to su mogli shvatiti prije više od 60 godina, ali sadašnji infantilni debili koji su se domogli vlasti na Zapadu to ne žele razumjeti.

I zato je Glavni stožer danas započeo pripreme za vježbe, uključujući aktivnosti praktične provjere pripreme i uporabe nestrateškog nuklearnog oružja”, napisao je Medvedev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()