Medvedev o novom američkom paketu pomoći Ukrajini: To je rusofobija

Čeka se samo potpis Bidena

21.04.2024. 08:54
  • Podijeli:
medvedev-65fb1b7db9292.webp Foto: Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Zastupnički dom američkog Kongresa jučer je uz većinsku dvostranačku podršku izglasao 95 milijardi dolara vrijedan paket sigurnosne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, uprkos žestokom protivljenju nekih republikanaca.

Paket od četiri zakona sada ide u Senat, koji je pod većinskom kontrolom demokrata i koji je sličnu mjeru izglaso prije više od dva mjeseca.

Senat bi o njemu trebao glasati iduće sedmice i potom ga poslati predsjedniku Joeu Bidenu na potpis. Uz 60,84 milijarde dolara za Ukrajinu, zakon predviđa 26 milijardi za Izrael, uključujući 9,1 milijardu za humanitarne potrebe te 8,12 milijardi za Indo-Pacifik.

Na ovo je reagovao bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev koji je na Telegramu poručio da je odobrenje američke pomoći Ukrajini bilo očekivano.

"To je utemeljeno na rusofobiji. Mi ćemo, naravno, biti pobjednici bez obzira na krvavih 61 milijardu dolara, koje će najvećim dijelom progutati njihov nezasitni vojnoindustrijski kompleks", napisao je Medvedev na Telegramu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()