Majka završila na sudu, jer je kćerki izvadila mliječne zube

U vrtiću su napravili poseban izvještaj, te smatraju kako iz perspektive njegovatelja, zubi nisu trebali biti izvađeni

14.12.2022. 09:26
  • Podijeli:
deca djeca merenje mjerenje rast visina pixabay Cropped (1).jpg Foto: Pixabay

Budući da mliječni zubi ne ispadaju uvijek sami, roditelji često priskaču u pomoć. No, jedna majka iz Švicarske se zbog toga našla na sudu.

Kako pišu švicarski mediji, rođena Tanzanijka, koja živi u švicarskom kantonu Aargauu, 2020. godine je svojoj tada petogodišnjoj kćeri izvadila dva prednja zuba. Dan poslije djevojčica se pojavila u vrtiću s natečenim ustima. Djevojčica je rekla kako joj je mama kliještima izvadila zube.

U vrtiću su napravili poseban izvještaj, te smatraju kako iz perspektive njegovatelja, zubi nisu trebali biti izvađeni. Incident je u ponedjeljak bio na rasporedu na sudu u Lenzburgu, prensi Fenix

Majka je na sudu potvrdila kako je pomogla kćerki izvaditi zube.

"Klimali su se, a Maya je plakala jer nije mogla dobro jesti", rekla je.

Majka je rekla kako za vađenje zuba nije koristila kliješta, nego je zube vadila koncem. Majčin partner je potvrdio njezine navode. Obrana žene je zatražila oslobađajuću presudu.

Sud je na kraju donio oslobađajuću presudu na radost majke. Zamjereno je vrtiću jer nije organizirao stomatološki pregled. Osim toga, jedna od odgajateljica tijekom postupka je dala netočnu izjavu na sudu, navode švicarski mediji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()