Lukašenko poručio: Obračunati se sa snagama koje stoje iza Kijeva

Lukašenko, koji je danas doputovao u Moskvu, napomenuo je da je sada malo vjerovatna bilo kakva komunikacija sa Kijevom.

11.04.2024. 21:23
  • Podijeli:
Lukašenko AP Photo tanjug-65dae9a1e6151.webp Foto: AP Photo - Tanjug

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da se nakon terorističkog napada u Krasnogorsku kod Moskve potrebno obračunati sa snagama koje stoje iza Ukrajine.

"Sada je potrebno doći do same srži. Ukrajinci su Ukrajinci, međutim iza Ukrajinaca stoje određene snage i sa njima treba razgovarati", rekao je Lukašeno novinarima.

Lukašenko, koji je danas doputovao u Moskvu, napomenuo je da je sada malo vjerovatna bilo kakva komunikacija sa Kijevom.

"Vi ne razgovarate sa njima i malo je vjerovatno da ćete razgovarati sa njima u budućnosti. Mi vam možemo pomoći ako vam zatreba neko da pomogne u pregovorima", istakao je Lukašenko.

On je dodao da ne vidi uopšte smisla pokušavati i pregovarati sa Ukrajinom. "Rusijamora da razgovara sa snagama koje stoje iza Ukrajine, nema smisla pregovarati sa Kijevom", istakao je Lukašenko.

Govoreći o odnosima Minska i Moskve Lukašenko je rekao da su danas "Rusiji potrebni Bjelorusi, kao što je njima potrebna Rusija", prenio je Tas.

Lukašenko će se večeras sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()