Lideri EU drugog dana samita u Briselu razgovaraju o smanjenju ekonomske zavisnosti od Kine

Sastanak u Briselu održava se uoči prvog velikog samita EU sa zemljama jugoistočne Azije iz grupe ASEAN 14. decembra

21.10.2022. 13:29
  • Podijeli:
brisel-protesti-bih-anadolija.jpg

Lideri EU će danas tokom drugog dana samita u Briselu razgovarati o smanjenju ekonomske zavisnosti od Kine, pružanju pomoći Kijevu i kažnjavanju Irana zbog umiješanosti u rat koji Rusija vodi protiv Ukrajine.

U Briselu su juče vođene napete diskusije o zajedničkom odgovoru na energetsku krizu koja je zahvatila Evropu od početka rata u Ukrajini.

Danas će voditi "srateške diskusije" o vezama sa Kinom nakon što je Evropska komisija saopštila ranije ove sedmice da Unija treba da posmatra Peking više kao suparnika.

Sastanak u Briselu održava se uoči prvog velikog samita EU sa zemljama jugoistočne Azije iz grupe ASEAN 14. decembra. Evropa se nada da će na tom samitu unaprijediti trgovinske i geopolitičke odnose sa tim regionom, koji je u sjenci Kine. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()