Lavrov: Švajcarskoj se ne može vjerovati kao posredniku

Švajcarska, koja nije članica NATO-a i EU, podržava antiruske sankcije EU

13.02.2024. 18:00
  • Podijeli:
Tan2023-10-1907342174_8 sergej lavrov Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP-6530dac1617f8.webp Foto: Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP

Ponuda Švajcarske da postane posrednik u vezi sa Ukrajinom neće proći jer Bern nije vrijedan povjerenja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Oni (Švajcarska) sada pokušavaju da budu posrednik u Ukrajini - ništa neće izaći iz toga. Ovo nije igrač kome se može vjerovati", rekao je on na 13. Konferenciji o Bliskom istoku Valdajskog kluba za diskusiju.

Predsjednik Švajcarske Konfederacije Viola Amherd rekla je poslije sastanka sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim 15. januara da je on zatražio da se organizuje mirovna konferencija na visokom nivou, a Bern je pozitivno odgovorio na ovaj zahtjev.

Sa svoje strane, švajcarski ministar spoljnih poslova Ignasio Kasis izjavio je u Davosu 14. januara da bi Rusija trebala da bude uključena u diskusiju o mirovnom rješenju.

Švajcarska, koja nije članica NATO-a i EU, podržava antiruske sankcije EU. Ruska Vlada je usvojila 2022. godine spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske radnje protiv Rusije, njenih kompanija i građana. Na ovoj listi je i Švajcarska Konfederacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()