Lavrov o Zapadu: Insistiranje na porazu Moskve preraslo u agoniju i histeriju

On je istakao da Zapad, pored straha od gubitka hegemonije, takođe jasno stavlja do znanja da su sve zemlje pokorne Americi.

19.04.2024. 12:53
  • Podijeli:
sergej lavrov - 9 feb 2024 - profimedia-65d327ed5c5d2.webp Foto: Profimedia

Insistiranje Zapada na temu poraza Rusije odražava njihovu agoniju i histeriju, međutim, svjesni su toga da je u toku formiranje novog ravnopravnog svjetskog poretka, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Propagiranjem teme o porazu Rusije i ukazivanje na egzistencijalni značaj tog poraza za budućnost Zapada ne odražava toliko militantno raspoloženje, koliko agoniju i histeriju", rekao je Lavrov u intervjuu radio-stanicama "Sputnjik", "Govori Moskva" i "Komsomoljska pravda".

Prema njegovim riječima, izjave Zapada o potencijalnom gubitku uticaja, ruskoj reorganizaciji svijeta i partnera Moskve, odražavaju razumjevanje aktuelnog procesa formiranja novog i pravednog svjetskog poretka.

On je istakao da Zapad, pored straha od gubitka hegemonije, takođe jasno stavlja do znanja da su sve zemlje pokorne Americi.

Šef ruske diplomatije podsjetio je i na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja da se "Evropa ne bori za Ukrajinu već protiv Rusije" i ocijenio je da to predstavlja iskreno priznanje Brisela. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()