Krunisanje kralja Charlesa III održat će se u maju naredne godine

Na dan krunisanja zajedno sa Charlesom biti krunisana i kraljica supruga Kamila

11.10.2022. 20:08
  • Podijeli:
charles_kralj - reuters-1665511656244.webp Foto: Reuters

Krunisanje britanskog kralja Charlesa III biće održano 6. maja 2023. godine, saopšteno je u utorak iz Buckinghamske palate, javlja Anadolu Agency (AA).

Krunisanje će se održati u Westminsterskoj opatiji.

"Ceremoniju će voditi kenterberijski nadbiskup", navodi se u saopštenju.

Navodi se da će na dan krunisanja zajedno sa Charlesom biti krunisana i kraljica supruga Kamila.

"Krunisanje će odražavati monarhovu ulogu danas i u budućnosti, ukorijenjeno u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši”, kažu iz palate.

Krunisanje novog monarha tradicionalno se održava nekoliko mjeseci nakon stupanja na tron, nakon perioda nacionalne i kraljevske žalosti, kao i vremena za organizaciju ceremonije.

Ova ceremonija se održava u Westminsterskoj opatiji već 900 godina.

Kralj Charles III proglašen je kraljem ​​nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II koja je umrla 8. septembra nakon 70 godina vladavine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()