Kremlj: Sva NATO vojna infrastruktura radi protiv Rusije

Dmitrij Peskov smatra da se neprijateljsko okruženje ne može ignorisati

01.02.2023. 12:12
  • Podijeli:
Kremlj_PIXABAY-638892a4358e3.webp Foto: Pixabay

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je kako sva vojna infraktura NATO-a radi protiv Rusije a za interese Ukrajine, javlja Anadolija.

"Vidimo da cijela vojna infrastruktura, uključujući NATO satelite, radi protiv Rusije za interese Ukrajine. Oni stvaraju vrlo neprijateljsko okruženje za nas koje ne možemo ignorirati", rekao je Peskov u Moskvi.

Peskov je istakao da je važan Novi sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (START) između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, koji ima za cilj obuzdavanje sposobnosti interkontinentalnih nuklearnih balističkih projektila.

"Zapravo, ovo je jedini ugovor koji ostaje provediv jer su Sjedinjene Američke Države uništile sve pravne i ugovorne okvire za sigurnost i kontrolu naoružanja", kazao je Peskov.

Prokomentarisao je i mogućnost novih isporuka raketa dugog dometa Ukrajini, te poručio:

“Ovo je način potpirivanja napetosti i zahtijevat će naše dodatne napore. No, to neće promijeniti tok događaja i specijalna vojna operacija će se nastaviti.”
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()