Kremlj: Evropljani okreću leđa Ukrajini, napokon počinju shvaćati

Ton je mnogo optimističniji u Moskvi nakon neuspjeha ukrajinske protuofanzive prošle godine

23.01.2024. 20:53
  • Podijeli:
Kremlj_PIXABAY-1664533036241.webp Foto: Pixabay

Kremlj je poručio da Evropljani počinju okretati leđa Ukrajini, u trenutku kada nastavak pomoći izaziva unutrašnje tenzije i u EU i u Americi.

"Evropljani dobro shvaćaju da su bacili novac kroz prozore", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ruskim novinskim agencijama.

Po njegovim riječima, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je "u vrlo teškom položaju". Više ne prima novac, u inozemstvu za njega nema dovoljno granata i ima nevolja kod kuće", kazao je. Kremlj posljednjih sedmica pokušava predstaviti zapadne zemlje kao nejedinstvene oko Ukrajine, nakon gotovo dvije godine rata.

Ton je mnogo optimističniji u Moskvi nakon neuspjeha ukrajinske protuofanzive prošle godine.

Peskov je  također pozdravio nesuglasice unutar američke političke klase, pri čemu republikanci i dalje blokiraju važnu pomoć namijenjenu Kijevu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()