Kremlj: Direktna konftrontacija Rusije i NATO-a neizbježna ako Zapad pošalje vojnike u Ukrajinu

Stižu reakcije sa svih strana

27.02.2024. 20:07
  • Podijeli:
Kremlj_PIXABAY-63982df329f77.webp Foto: Pixabay

Direktna konfrontacija između Rusije i Sjevernoatlantskog saveza (NATO) bit će neizbježna ako zapadne zemlje odluče da pošalju vojnike u Ukrajinu, izjavio je u utorak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentari Peskova dolaze nakon izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona tokom konferencije u Parizu u ponedjeljak, na kojoj je grupa evropskih čelnika razgovarala o načinima za jačanje zapadne podrške Ukrajini.

Macron je napomenuo da, iako nije bilo zvaničnog konsenzusa među evropskim čelnicima, mogućnost slanja zapadnih vojnika u Ukrajinu "ne treba isključiti", dodajući da će Zapad učiniti sve da osigura da Rusija ne pobijedi u aktuelnom sukobu.

"U ovom slučaju, ne bismo morali razgovarati o vjerovatnoći, nego o neizbježnosti (sukoba s NATO-om)", kazao je Peskov, odgovarajući na pitanje o potencijalnom raspoređivanju NATO trupa u Ukrajinu.

"Određene zemlje rukovode se prilično trezvenom procjenom potencijalnih opasnosti od takvih akcija", izjavio je on, prenosi Xinhua.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()