Komadant Kopnenih snaga Ukrajine upozorio: Naredna dva mjeseca kritična faza na frontu

Navodi da Rusi traže najpogodniji pravac za ofanzivu te da Ukrajina priprema 10 novih brigada za odbijanje ruskih napada.

10.05.2024. 16:37
  • Podijeli:
Oleksandr Pavliuk oleksandar pavljuk reuters-65c89759cf438.webp Foto: Reuters

Komandant Kopnene vojske ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Pavljuk rekao je da će kritična faza na frontu nastupiti u naredna dva mjeseca.

Navodi da Rusi traže najpogodniji pravac za ofanzivu te da Ukrajina priprema 10 novih brigada za odbijanje ruskih napada.

"Rusija zna da ako dobijemo dovoljno oružja u roku od mjesec ili dva, situacija se može okrenuti protiv njih", rekao je u intervjuu za Economist.

Pavljuk smatra da će Rusija nastaviti da se fokusira na regione Lugansk i Donjeck

Trenutno je jedan od njegovih glavnih zadataka priprema 10 novih brigada za rusku ofanzivu. On je naveo da je trenutno glavna prepreka nedostatak opreme, a ne osoblja.

Ukrajini su potrebna artiljerija i oklopna vozila te je naglasio potrebu za protivzračnom odbranom.

Dio novih snaga bit će raspoređen da zaštiti Kijev. Prema njegovim riječima, okupatori još nisu odustali od namjere da zauzmu glavni grad.

"Odbrana Kijeva ostaje jedna od naših glavnih briga, bez obzira koliko su stvari na istoku teške", rekao je Pavljuk.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()