Klizišta u Ekvadoru odnijela 23 života

Traga se za još 67 nestalih osoba

01.04.2023. 08:11
  • Podijeli:
kliziste ekvador reuters-6427c89152558.webp Foto: Reuters

Broj poginulih u klizištima u andskom gradu Alausiju u Ekvadoru narastao je na 23, a potraga za nestalima i dalje traje.

Incident se dogodio u nedjelju navečer u dijelu grada koji se nalazi u pokrajini Chimborazo. Prema službenim podacima, klizišta su pogodila oko 850 ljudi i uništila 57 zgrada.

Broj mrtvih postupno raste kako spasilačke službe dobivaju pristup kućama koje su bile prekrivene velikim količinama zemlje. Najmanje 67 osoba i dalje se smatra nestalima, a ozlijeđeno je 38 ljudi.

Ekvadorska agencija za katastrofe je još u veljači upozorila na opasnost od klizišta na području Alausija velikom 247 hektara. Vlasti su u petak izdale slična upozorenja za područja u drugim andskim pokrajinama zbog opasnosti od poplava i klizišta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()