Kina: Potrebna sveobuhvatna reforma Savjeta bezbjednosti

Kina će tokom predsjedavanja najviše pažnje usmjeriti na sukob u Pojasu Gaze

01.11.2023. 20:57
  • Podijeli:
Tan2023-10-2321284203_1 savet bezbednosti un foto tanjug zoran colic-6536d608b36b4.webp Foto: Tanjug/Zoran Colic

Kina ukazuje na potrebu za sveobuhvatnu reformu Savjeta bezbjednosti UN i naglašava da dodavanje novih članica neće riješiti izazove pred svjetskom organizacijom, rekao je danas stalni kineski predstavnik u UN Žang Đun.

"Ne mogu se riješiti problemi, jednostavnim dodavanjem nekoliko članica. Potrebno je izvršiti sveovbuhvatnu reformu a posebno je neophodno u Savjetu bezbjednosti UN imati više članica iz zemalja u razvoju", naglasio je Žang.

Kina je danas preuzela jednomjesečno predsjedavanje Savjetom bezbjednosti UN.

Žang je nešto ranije rekao da će Kina tokom predsjedavanja najviše pažnje usmjeriti na sukob u Pojasu Gaze.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()