Kim Džong Un odobrio lansiranje prvog vojnog špijunskog satelita

Sjevernokorejski lider Kim Džong-un je izvršio inspekciju prvog vojnog špijunskog satelita Sjeverne Koreje

17.05.2023. 21:51
  • Podijeli:
kim-64649aa72b42d.webp Foto: Reuters

Tokom posjete vazduhoplovnoj agenciji Sjeverne Koreje, naglasio da je izviđanje iz svemira ključno za suprotstavljanje SAD i Južnoj Koreji.

Kim je tokom posjete u utorak odobrio neodređeni „budući akcioni plan“ u pripremama za lansiranje satelita.

Pjongjang nije objavio ciljni datum lansiranja, za koji neki analitičari navode da bi mogao biti u narednih nekoliko nedelja.

Fotografije koje su u utorak objavile novine Rodong Sinmun prikazuju Kima i njegovu ćerku, obučene u bijele laboratorijske mantile, kako razgovaraju sa naučnicima u blizini objekta koji izgleda kao glavna komponenta satelita.

Posjeta je bila Kimovo prvo javno pojavljivanje u posljednjih mesec dana, nakon prethodne posjete vazduhoplovnom centru 18. aprila, kada su državni mediji objavili da je satelit izgrađena, piše Nova.rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()