Katastrofa u SAD-u: Teretni brod se zabio u poznati most u Baltimoreu i srušio ga

Snimci na društvenim mrežama pokazuju kako se most ruši nakon što ga je udario brod

26.03.2024. 08:45
  • Podijeli:
Baltimor_brod_most_foto_X-66027cb2d0a5c.webp Foto: X/@BNONews

Veliki most u američkom gradu Baltimoreu srušio se nakon što je u njega udario teretni brod.

Prometna uprava Marylanda potvrdila je "incident" na mostu Francis Scott Key i rekla da se saobraćaj preusmjerava. Američka obalna straža također je potvrdila sudar, ali nije dala dodatne detalje.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju kako se most ruši nakon što ga je udario brod.

Brod se sudario s mostom oko 1:30 ujutro po lokalnom vremenu, prema medijskim izvješćima, prije nego što je potonuo dok su vozila prelazila most.

Lokalni mediji izvijestili su o nekoliko ljudi i automobila u vodi nakon nesreće.

Još uvijek nisu dostupni nikakvi daljnji detalji.

Most se nalazi na međudržavnoj cesti 695 u Marylandu, koja okružuje Baltimore.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()