Kao podrška svojoj partiji: Melonijeva najavila kandidaturu na evropskim izborima

Izbori za Evropski parlament održavaju se od 6. do 9. juna.

28.04.2024. 19:45
  • Podijeli:
Tan2023-12-0315521894_4 đorđa meloni AP PhotoDarko Vojinovic-657580237953b.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Italijanski premijer Đorđa Meloni objavila je danas da će se kandidovati na izborima za Evropski parlament u junu u nastojanju da ojača podršku za njenu stranku Braća Italije ali da neće preuzimati mandat, ako bude izabrana.

Izbori za Evropski parlament održavaju se od 6. do 9. juna.

"Želimo da učinimo isto u Evropi, kao što smo u Italiji, da stvorimo većinu koja okuplja snage desnog centra i da pošaljemo ljevicu u opoziciju", naglasila je Melonijeva na konferenciji svoje stranke u gradu Peskari, gdje je pokrenula kampanju.

Prema posljednjim rezultatima anketa, njena stranka ima najjaču podršku sa 27 odsto podrške i ispred je opozicione Demokratske partije /PD/ koja ima 20 odsto podrške i Pokreta Pet zvijezda koji ima 16 odsto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()