Kako je vozač kamiona spriječio tragediju

"Nisam previše razmišljao. Samo sam želio da zaustavim vozila", rekao je Vang kineskoj novinskoj kući "Điupaj njuz"

04.05.2024. 18:49
  • Podijeli:
kamioni-ilustracija-reuters.jpg

Vozač kamiona u Kini pohvaljen je danas u lokalnim medijima jer je parkirao svoje vozilo preko auto-puta i spriječio da se više automobila prevrne niz padinu nakon što se urušio dio saobraćajnice na planinskom jugu zemlje, pri čemu je poginulo najmanje 48 ljudi.

Vang Sjangnan vozio je kamion auto-putem u provinciji Guangdong u srijedu, 1. maja, i oko dva časa iza ponoći vidio nekoliko vozila koja se kreću u suprotnom smjeru saobraćajnice sa četiri trake.

Kolega vozač ga je ubrzo obavijestio o urušavanju, prenijeli su lokalni mediji.

Vang, bivši vojnik, brzo je reagovao i svojim kamionom blokirao auto-put, čime je spriječio da desetine vozila odu dalje i nađu se u opasnosti. U međuvremenu, njegova supruga je izašla iz kamiona i upozorila druge vozače na situaciju, piše u izvještajima.

"Nisam previše razmišljao. Samo sam želio da zaustavim vozila", rekao je Vang kineskoj novinskoj kući "Điupaj njuz".

Vangov hrabri potez pohvalili su ne samo kineski korisnici društvenih mreža, već i Kineska razvojna fondacije za radnike.

Fondacija je objavila da je u partnerstvu sa jednom automobilskom kompanijom dodijelila Vangu nagradu od 10.000 juana (1.414 dolara).

Druga kompanija, povezana sa tehnološkim gigantom "Alibabom", takođe je dala jednak iznos Vangu, a on je rekao da će donirati novac porodicama žrtava poginulih pri urušavanju puta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()