Kako je Trump uspio izgubiti milijardu dolara u jednom danu?

Poput tobogana

03.04.2024. 07:18
  • Podijeli:
trump reuters-660bfd1e6acfd.webp Foto: Reuters

Sjećate li se u crtića "Road Runner", kada bi se Wile E. Coyote uvijek sjurio s ruba litice i pao tek nakon što bi pogledao prema dolje i otkrio da više nema tlo pod nogama?

To je otprilike ono što se u ponedjeljak dogodilo investitorima u Trump Media & Technology Group, problematičnom vlasniku Trumpove društvene mreže Truth Sociala.

Dionice Trump Media pale su 21 posto nakon što je kompanija otkrila da je prošle godine gotovo ostala bez novca i da možda ne bi preživjela bez priljeva kapitala koji je primila prošlosedmičim spajanjem s firmom koja joj je omogućila javno trgovanje.

Čak i uz pad u ponedjeljak, dionica je i dalje porasla za oko 200 procenata u proteklih šest mjeseci, što joj daje procjenu od 6,6 milijardi dolara koja prkosi logici.

To je također dalo bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, koji posjeduje 54 posto udjela u kompaniji, veliki porast njegovog ličnog bogatstva, iako je izgubio oko milijardu dolara samo u rasprodaji u ponedjeljak, prenosi CNN.

Zaključak - pad u ponedjeljak teško da će označiti da je igra gotova za Trumpa i njegovu firmu društvenih medija. Uostalom, Kojot u crtaću uvijek padne, obriše prašinu i nakon svega nastavi svoju potjeru.

Međutim, sljedećih nekoliko dana, sedmica i mjeseci - možda i godina - vjerovatno će biti tobogan za Trumpovu kompaniju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()