Kakav ulov na aerodromu: Carinici ostali u šoku

Istoga su dana istražitelji pretražili stan 44-godišnjaka u naselju Furstenfeldruk. Tamo su pronašli gotovinu i aparat za brojanje novca

07.02.2024. 11:26
  • Podijeli:
Aerodrom-643e6ca263989.webp Foto: Pixabay

Spektakularan pronalazak tokom sigurnosne provjere na aerodromu u Minhenu. Uredno posloženo u crvenom koferu carinici su pronašli ukupno 1.4 miliona eura.

Prema informacijama carinske istražne kancelarije, Nijemac (44) iranskog porijekla predao je kofer prilikom prijave leta 27. decembra. Muškarac je želio letjeti u Istanbul, prenosi "Fenix-Magazin".

Čuvari su rendgenski pregledali kofer, što je rutinska mjera. Primijetili su novčanice.

Odmah su obavijestili carinu u aerodromu. Službenici su zgrabili prtljagu, prebrojali novac i prema carinicima, došli do "nevjerovatno visoke svote" od 1.4 miliona eura.

"Kada napuštate zemlju izvan EU-a, svi iznosi novca iznad 10.000 evra moraju se prijaviti na carini", kaže potparol carinske istražne kancelarije. U suprotnom policija sumnja na pranje novca!

Muškarac je ne sluteći pokušao ući u avion, ali istražitelji su po prtljazi znali njegov identitet, te su ga zaustavili.

Na zahtjev javnog tužioca, istražni sudija okružnog suda u Landshutu naredio je zapljenu gotovine. Muškarcu su oduzeta i dva mobitela. Raspisana je i potjernicu zbog sumnje na pranje novca. Muškarcu je izrečena mjera istražnog zatvora.

Istoga su dana istražitelji pretražili stan 44-godišnjaka u naselju Furstenfeldruk. Tamo su pronašli gotovinu i aparat za brojanje novca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()