Kadirov navodno u jako teškom stanju: Liječi ga poznati doktor iz UAE

Drugi izvori pišu da je Kadirov navodno otrovan

06.03.2023. 09:50
  • Podijeli:
kadirov_profimedia-1663923345481.webp Foto: Profimedia

Prije nekoliko dana pojavile informacije da je lider Čečenije u vrlo lošem fizičkom stanju i da ima velikih zdravstvenih problema, najvjerojatnije problema s bubrezima, a onda je te informacije prenio i Matianov.

Poznati nefrolog s tridesetogodišnjim iskustvom, Yassin Ibrahim El-Shahat, već je stigao u Grozni iz UAE, javljaju izvori.

Predstavnik kabineta ministara Ičkerije u egzilu Akhmed Zakayev tvrdi da je Kadyrov dugo bio bolestan i da je čak postao ovisnik o drogama. Skrenuo je pozornost na činjenicu da je šef Čečenije donedavno bio vrlo aktivan. Sve to zahvaljujući energetskim tabletama koje će se uskoro osjetiti.

Drugi izvori pišu da je Kadirov navodno otrovan, a budući da e ne vjeruje moskovskim doktorima, odlučio je pozvati nefrologa iz UAE.

Moguće je da je Kadirov zbog bolesti propustio Putinovo godišnje obraćanje Saveznoj skupštini 21. februara 2023. već tada su se u medijima pojavile informacije da se nalazi na području Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()