Kadirov komentarisao smrt Prigožina

Čečenski lider izjavio da je gubitak vođe Wagnera gubitak za cijelu Rusiju

25.08.2023. 12:33
  • Podijeli:
kadirov_profimedia-1663923345481.webp Foto: Profimedia

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina čije su se snage često borile uz Wagnerove jedinice u Ukrajini, pohvalio je ostavštinu Jevgenija Prigožina.

"Dugo smo prijatelji", rekao je Kadirov u podužoj objavi na Telegramu. "Često smo morali rješavati najkompliciranija pitanja."

Kadirov je opisao Prigožina kao osobu koja se "od ostalih razlikuje svojom brzinom reagiranja, jedinstvenim komunikacijskim vještinama i upornošću".

Uvijek je bio spreman pomoći i stvarno je od srca pomagao, rekao je.

Dok je Kadirov rekao da je Prigožin "važna osoba na nacionalnoj sceni", on u posljednje vrijeme "ili nije vidio ili nije želio vidjeti potpunu sliku onoga što se događa u zemlji".

"Zamolio sam ga da svoje osobne ambicije ostavi iza sebe u korist pitanja od najveće nacionalne važnosti. Sve ostalo moglo bi se riješiti kasnije", rekao je Kadirov.

"Ali upravo je takav bio Prigožin, sa svojim čvrstim držanjem i željom da dobije što želi ovdje i sada."

O doprinosu Wagnerove skupine ruskom ratu u Ukrajini, Kadirov je rekao: "Nema sumnje da je dao veliki doprinos [specijalnoj vojnoj operaciji]. I ta mu se zasluga ne može oduzeti. Njegova smrt je veliki gubitak za cijelu državu."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()