Jaka snježna oluja pogodila sjeveroistok SAD, više poginulih

Snažan vjetar i obilne padavine rušile su drveće i dalekovode, a u jednom trenutku je skoro 700.000 domova i preduzeća ostalo bez struje

05.04.2024. 13:49
  • Podijeli:
snežna oluja u sad, nevreme, sneg, mežava - 5 april 2024 - Ben McCanna Portland Press Herald via AP Tanjug-660f9c2c1e72c.webp Foto: Ben McCanna/Portland Press Herald via AP/Tanjug

Nekoliko osoba je poginulo i povrijeđeno u odvojenim incidentima u Njujorku, Pensilvaniji i Nju Hempširu, kada je oluja praćena jakom kišom i snježnim padavinama pogodila sjeveroistok SAD.

Snažan vjetar i obilne padavine rušile su drveće i dalekovode, a u jednom trenutku je skoro 700.000 domova i preduzeća ostalo bez struje, prenosi AP.

Najviše korisnika ostalo je bez struje u Mejnu i Nju Hempširu, a lokalni zvaničnici rekli su da je do oštećenja i rušenja dalekovoda došlo zbog jakog, mokrog snijega. Žena je poginula kada je u srijedu drvo, koje je iščupao vetar jačine do 80 km/h, palo na njen automobil u predgrađu Njujorka, a druga žena je preminula u četvrtak, u požaru u Nju Hempširu, nakon eksplozije gasa u kući, do koje je, kako se veruje, došlo kada je na kuću palo drvo zbog nevremena.

Njena ćerka je tom prilikom povređena i ona je hospitalizovana, saopštile su vlasti, a prenosi CBS njuz.

Još dvije osobe poginule su u sredu u Pensilvaniji kada se drveće srušilo od jakog vetra.

Ranije je u Oklahomi poginula i žena koja se za vreme jake kiše skrivala unutar odvodne cevi, kao i žena u predgrađu Filadelfije na čiji je auto palo drvo koje je oborio vjetar i još jedna osoba koja je učestvovala u saobraćajnoj nesreći u Kentakiju, navodi AP.

Desetine letova u ovom regionu je otkazano ili odloženo, a mnoge škole i javne ustanove su zatvorene u sjevernim oblastima SAD.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()