Izraelski ministar: Konfrontacija s Iranom još nije zavešena

“Zajedno sa Sjedinjenim Državama i drugim partnerima, uspjeli smo odbraniti teritoriju Države Izrael”, dodao je Gallant

14.04.2024. 13:23
  • Podijeli:
Yoav Gallant reuters-659bc5150e28b.webp Foto: Reuters

Konfrontacija između Irana i Izraela "još nije završena", rekao je u nedjelju izraelski ministar odbrane Yoav Gallant, nakon napada Teherana na Izrael prethodne noći.

“Država Izrael je napadnuta sa stotinama projektila i [bespilotne letjelice], a [Izraelske odbrambene snage] osujetile su ovaj napad na impresivan način”, rekao je Gallant, pozivajući Izraelce da ostanu “oprezni i pažljivi na upute koje je objavila izraelska vojska.” Ministar odbrane je naglasio da Izrael “mora biti spreman za svaki scenario”.

“Zajedno sa Sjedinjenim Državama i drugim partnerima, uspjeli smo odbraniti teritoriju Države Izrael”, dodao je Gallant. “Pričinjena je vrlo mala šteta – to je rezultat impresivnih operacija izraelske vojske.”

Gallant je jedan od trojice ljudi koji čine izraelski ratni kabinet, uz premijera Benjamina Netanyahua i Bennyja Gantza. Ratni kabinet je ovlašten da odlučuje o odgovoru Izraela na iranski napad, rekao je izraelski zvaničnik za CNN.

Netanyahu se u subotu uveče obratio građanima Izraela, rekavši da se Izrael priprema za direktan napad Irana i da je spreman na “svaki scenario, kako defanzivni tako i ofanzivni”.

“Odredili smo jasan princip”, nastavio je Netanyahu. “Ko nama naudi, mi ćemo nauditi njima. Branit ćemo se od svake prijetnje i to ćemo činiti razborito i odlučno.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()