Izraelska vojska: Razmjera dva ubijena civila na svakog militanta Hamasa je dobra

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je novinarima na konferenciji za novinare u subotu da je vojska ubila "hiljade terorista"

05.12.2023. 10:33
  • Podijeli:
izraelska vojska reuters-6523c2977ac56.webp Foto: Reuters

Razmjera od dva palestinska civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa je "izuzetno dobra" s obzirom na to da se borbe vode u gradskim sredinama, smatra portparol Izraelskih odbrambenih snaga Džonatan Konrikus.

Ova izjava je uslijedila nakon tvrdnji medija u ponedjeljak, koji su se pozivali na visoke izraelske vojne zvaničnike, da su dva civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa, prenosi CNN.

Portparol vojske potpukovnik Konrikus saopštio je američkoj televiziji u ponedjeljak da može da potvrdi taj medijski izvještaj.

"I mogu da kažem da, ako je to tačno, a mislim da će naši brojevi biti potvrđeni - ako uporedite taj odnos sa bilo kojim drugim sukobom na urbanom terenu između vojske i terorističke organizacije koja koristi civile kao svoj živi štit, a implementirana je u civilno stanovništvo, vidjećete da je ta razmjera veoma velika, izuzetno pozitivna i možda jedinstvena u svijetu", naglasio je Konrikus, prenosi Tanjug.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je novinarima na konferenciji za novinare u subotu da je vojska ubila "hiljade terorista", prenosi CNN.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je u ponedjeljak da je 15.899 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima od 7. oktobra,  ne precizirajući koliko je ubijenih civila i boraca.    

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()