Istraživanje u SAD-u: Podrška Bidenu na historijskom minimumu

Podrška američkom predsjedniku Joeu Bidenu iznosila je u prosjeku 38,7 posto

27.04.2024. 21:44
  • Podijeli:
joe biden reuters-65bbdf4a3e773.webp Foto: Reuters

Podrška američkom predsjedniku Joeu Bidenu iznosila je u prosjeku 38,7 posto tokom njegovog 13. tromjesečja na funkciji, navodi se u nedavnom istraživanju.

Američka istraživačka kompanija Gallup objavila je da Biden ima najnižu podršku među svim američkim predsjednicima tokom njihovih prvih mandata.

George H.W. Bush je imao prethodnu najnižu prosječnu podršku u 13. kvartalu, od 41,8 posto 1992. godine.

Bidenovi neposredni prethodnici, Donald Trump i Barack Obama, imali su prosjek od 46,8, odnosno 45,9 posto. Tri od četiri predsjednika sa manje od 50 posto podrške koji su tražili reizbor bili su neuspješni, a Obama je bio izuzetak.

Među predsjednicima koji su ponovo izabrani, uključujući Richarda Nixona, Ronalda Reagana, Billa Clintona i Georgea W. Busha, njihov prosjek u 13. kvartalu kretao se između 51 i 55 posto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()