Irski premijer smatra da će Evropsko vijeće odobriti 50 milijardi eura za Ukrajinu

Glasanje u februaru

19.01.2024. 09:47
  • Podijeli:
Savet Evrope_Vijeće Europe_Strazbur_Foto Reuters-1663684132992.webp Foto: Reuters

Irski premijer Leo Varadkar kaže da vjeruje da će Evropsko vijeće u februaru glasati za odobrenje ukrajinskog fonda vrijednog 50 milijardi eura koje je na čekanju.
Dodaje da je borba za Ukrajinu "borba za šire evropske vrijednosti". U razgovoru za Euronews na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, Vardakar je rekao da je Irska uz Ukrajinu, koliko god je to potrebno.

"Ukrajini je potrebna finansijska podrška Evropske unije i SAD-a i drugih saveznika", rekao je on.

Varadkar je rekao da vjeruje da će biti moguće da Evropsko vijeće na svom sljedećem sastanku 1. februara odobri novi paket grantova za Ukrajinu.

Ukoliko odluka ne bude jednoglasna, mišljenja je da bi zemlje pojedinačno trebale djelovati kako bi pružile pomoć koja je Ukrajini potrebna.

"Više bih volio da to radimo na osnovu jednoglasnosti. Ali moramo imati plan B i rezervnu opciju", naveo je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()